למה זה משנה איפה נאחסן את האתר? "הציעו לי כאן בארץ שרת ב-100 ש"ח לחודש, אני לא מבין למה הם חושבים שאני אשים סכום כזה אם בארה"ב אפשר לקבל באותו סכום אחסון לשנה…"

אני שומע את זה כל הזמן בווריאציות שונות, שתלויות בד"כ ביכולת של השואל להציג שאלת "אתה חושב שאני פראייר?!" בצורה נימוסית. אז בוא ונעשה בזה קצת סדר.

האחסון בארץ יקר משמעותית מכל הצעה שתקבלו בארה"ב, עד ש… תנסו גם שם לקבל את המפרט שאתם מקבלים כאן. ואני לא מדבר על נפח האחסון ועל כמות תאי הדוא"ל שאתם יכולים לקבל. ממש לא. שרת האחסון נבחן קודם כל בביצועים, והביצועים כוללים ביצועי תקשורת וביצועי שרת ששניהם ביחד מספקים את אחד מהמרכיבים החשובים של חויית המשתמש: זמינות.
בשרתים בארה"ב (או באירופה, רק במחיר גבוה בהרבה), אנחנו נתקלים בבעיות בשני המישורים ביחד: א. הקו תקשורת עם שרת כל כך מרוחק משפיע על מהירות התגובה של האתר (ומי שתוהה איך הוא מצליח לגלוש לאתרים אמריקאים במהירות גבוהה נבהיר: לכל האתרים הגדולים יש מערכות חלוקת תקשורת ועומסים ששולחים אתכם לגלוש לשרת הקרוב ביותר שיש וזה יכול להיות אפילו כאן בישראל, כך שהמהירות גישה היא מאוד גבוהה, ועבור הגולש זה שקוף לגמרי). בנוסף השרת מכיל הרבה מאוד אתרים שכל אחד 'גונב' את החלק שלו מכח העיבוד. אז אם החברה מוכרת לכם אחסון בזול זה על חשבון היכולת של השרת להפיק עבור הגולש נתונים וכך שרת אחד יכול לספק אחסון ל10,000 אתרים במהירות נמוכה ושרת נורמלי יתן מענה ל-1,000 או אפילו ל-10 אתרים.
אז זה אומר שהשרתים בארץ יותר טובים משם? לא בהכרח בכלל, אבל אם מצאתם חברה שראיתם את הביצועים של האתרים שלה, והם לשביעות רצונכם, כדאי לנסות ולהשיג חבילת אחסון דומה ולא לחפש את הצ'יפסט-דיל (העיסקה הזולה ביותר), כי כמו כמעט כל הלקוחות שלנו שניסו את הדרך הזאת, אתם תחזרו לאחסון בארץ. כמובן שזה לא אמור לגבי אתרים גלובליים המיועדים למשתמשים במספר ארצות, לשם כך נדרשים פתרונות יצירתיים יותר.
אגב שלא כל חברה ישראלית תספק לכם שרת בארץ (הגאונות היהודית לא פסחה על התחום הזה, ואתם כבר ניחשתם מה מוכרים שם מאחורי הקלעים)...